Fľaškové vína

Sortiment fľaškových vín v našej ponuke
pozostáva z popredných vinárstiev Slovenska a Moravy

GOLGUZ

Golguz patrí do hlohoveckého terroiru, ktorý v širšom kontexte tvorí významnú časť Malokarpatskej vinohradnickej oblasti.

Moderné , dynamicky sa rozvíjajúce vinárstvo, ktoré bolo založené v roku 2007. Vychádza z viac, ako 100 ročnej tradície zakladateľa Ferdinanda Fussmana.

PEREG

Spoločnosť PEREG svoj názov nemá len tak náhodou. Je to názov, z ktorého dýcha história a korene vinohradníctva a vinárstva. Pravdepodobne v roku 1413 sa začali objavovať prvé správy o založení ineslots cechu vinárov a o ustanovení viničného úradu v malokarpatskej oblasti.

RARIGA

Víno Rariga je rodinné vinárstvo spod Malých Karpát zaoberajúce sa pestovaním hrozna, jeho spracovaním a následnou výrobou akostných a prívlastkových slovenských vín.

VVD – VINOHRADNÍCKO vinárske družstvo Dvory nad Žitavou

Výroba je zameraná hlavne na odrodové vína s prívlastkom. Vína pochádzajú z najslnečnejšej oblasti Slovenska a bývajú pravidelne oceňované na národných aj medzinárodných výstavách vín.

TOKAJ ZLATÝ STRAPEC

Vinárstvo Zlatý strapec vo Viničkách začalo písať svoju pôsobnosť v roku 1992. Ich vína sa úspešne presadili na medzinárodných či domácich súťažiach vín s radou ocenení.

THEBENER

DEVÍNSKY RÍBEZLÁK

Ak ste milovník vína, určite musíte ochutnať miestnu špecialitu – „devínske ríbezľové víno“, pre ktoré sa razí familiárnejšie označenie „devínsky ríbezlák“. Jeho tradícia sa začala písať v roku 1922, keď miestny vinár Alois Sonntag založil výrobu ríbezľového vína

Pivnica Radošina

Kráľovské vína

Vína z pivnice Radošina sú typické ojedinelým charakterom vo vôni i chuti, vďaka čomu získali viacero významných ocenení na domácich i medzinárodných výstavach. Perličkou je Radošinský Klevner, ktorý bol dodávaný na anglický kráľovský dvor Kráľovnej Alžbeze II. Toto víno nechýbalo ani na stoloch pri poslednej návšteve pápeža Jána Pavla II.

JM Vinárstvo Doľany

Srdcom je vinica

Rodinné vinárstvo, kde v súzvuku pôsobia tri generácie vinárov. Výroba vína je postavená na skúsenostiach prvej generácie, no aj na inováciách tej najmladšej.

Chowaniec & Krajčírovič

Firma Vínne pivnice Svätý Jur, spol. s r.o. vznikla v roku 2001 spojením dvoch vinárov. Petra Chowanieca, známeho na trhu kolekciou odrodových vín ročníka 2000 a Juraja Krajčíroviča, vinohradníka a vinára produkujúceho sudové vína vynikajúcej kvality zo Svätého Jura

Tokaj Macik Winery

TOKAJ MACIK WINERY je progresívne vinárstvo, ktoré v roku 1995 nadviazalo na 4 generácie vinohradníkov a vinárov rodiny Macik.

Vinársky dom Petra Podolu

Peter Podola je reprezentantom, majiteľom a pivničným majstrom miléniového, rodinného vinárstva. Prvopočiatky vinárstva „genius vinum“ sú v predchádzajúcich skúsenostiach generácií rodiny z okolia Valtíc. Mať veľké ciele, svoj osobitý vlastný štýl so súhrou moderných technológií je zárukou pes

PD Mojmírovce

Kvalitné vína z Nitrianskej oblasti, ktorých benefitom okrem pôdy a klímy je aj ich vek. Začiatky pestovanie vinnej révy siahajú už od roku 1951.

Ovocinár Hrehor

Malé rodinné vinárstvo ze Skalice

Malá rodinná firma, ktorá sa pestovaniu ovocia venuje od roku 1994 tradičným aj moderným spôsobom. Víno je vyrábané z ovocia z vlastných sadov metódou našich starých materí.

Winterberg

Vinárstvo zo Skalice

Vinárstovo založené v roku 2012 no podľa listinných dokumentov občania už v roku 1582 vtedy ešte v historickom názve obce Winterberg obhospodarovali vinohrady. V súčastnosti sa vinárstvo špecializuje na výrobu tradičných odrod Rizling vlašský, Muškát Moravský, Veltlínske zelené, z červených Skalický Frankovka či tradičné skalické cuveé z Modrého Portugalu, Svätovavrinca a Frakovka Modrej Skalický rubín.

Cháteau Rúbaň

Nádherné víno už na prvý pohľad

Vinárstvo je súčasťou Strekovského regiónu v rámci Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Okrem tradičných a obľúbených druhov sa venujú aj znovoožívaniu menej známych odrod, známych ako novošľachtence. Mília, Noria, Svoj sen sú odrody, ktoré potešia každého milovníka vína.

Vinárstvo Hacaj

Vinárstvo z Pezinka, založené bratmi Hacajovcami v roku 1994. Ich výroba sa sústredí na výrobu šumivých vín klasickou metódou druhotného kvasenia priamo vo fľašiach.

VÍNO RAKVICE

Domovom spoločnosti je malebná vinárska obec Rakvice, ktorá ma dlhoročnú vinohradnícku tradíciu a rozprestiera sa v srdci úrodnej vinárskej oblasti južnej Moravy.

SOVÍN

Už viac než 600 rokov sa pod majestátnym hradom Buchlov pestuje vinná réva. Sovínske vinice patria k najsevernejším položeným v moravskom vinárskom regióne. Vína z nich sa vyznačujú jemným buketom, plnosťou, typickou kyselinkou a nezameniteľným charakterom. Vína zo Sovína pochádzajú z moravsko – slováckej oblasti

RODINNÉ VINÁRSTVO KOŠUT

Korene hospodárenia Košutovych siahajú ďaleko do minulosti. Najstaršia dochovaná pamiatka, ktorá svedčí o histórii hospodárenia rodiny je trám na hospodárskom stavenisku v Moravskej Novej Vsi. Ten je pamiatkou na jedného rodinného predka, ktorý získal ocenenie ako „Hospodár roku 1862“.

Vinárstvo Modrý Hrozen

Vína sú vyrobené výhradne z hrozna vypestovaných na Morave z Veľkopavlovickej a Mikulovskej oblasti. Na výrobu vína sa používajú najmodernejšie technológie pre zaistenie najvyššej kvality vína

Víno Chudý

Dejiny vinohradnícko vinárskej spoločnosti začal písať Ing. Milan Chudý na jeseň roku 2000výrobou svojho prvého vína v obci Vinohrady nad Váhom. Malebná obec ležiaca po ľavejstrane rieky Váh s kopcovitým hlinitopiesočnatým reliéfom od pradávna posiata vinohradmiponúka svojimi juhozápadnými svahmi priam ideálne podmienky pre vinohradnícku výrobu.V súčasnej dobe obrábajú 6 ha vlastných viníc v odrodovej skladbe: Rulandské biele,Chardonnay, Muškát Ottonel, Rizling rýnsky, Tramín červený, Hetera, Rimava,Dunaj, Hron, Nitria a Cabernet Sauvignon.

Domin & Kušický

Stredoslovenské víno z Veľkého Krtíša. Keď Ing. Ján Domin založil svoje vinárstvo v roku 1996, jeho vízia bola:„KEĎ VINÁRSTVO, TAK EKOLOGICKÉ…“. Po mnohoročných skúsenostiach s pestovaním viniča a výrobou vína Ing. Ján Domin začal v90. rokoch uplatňovať svoje vedomosti v rodinnom vinárstve. Aktívne sa podieľal na rozvojivinárstva až do roku 2017. Jeho cieľom bolo vytvoriť terroir vína, víno s dušou a zdieľať ich sdobrými ľuďmi. To ide ruka v ruke s čistým prostredím, bez náznaku chémie a pesimizmu.Pri pestovaní viniča a výrobe vína hľadal harmóniu, eleganciu. BIO pre neho nebolamarketingová nálepka, ale nutnosť. Vína nechcel popisovať, chcel, aby prehovorili samy zaseba.

Vinárstvo Anton Uhnák

Korene vinárstva Antona Uhnáka siahajú až do roku 1655, kedy sa objavuje prvá písomná zbierka o rode Uhnákovcov z Čajkova. Pri výrobe vína sa snažia zanechať ich prirodzený charakter používaním prirodzených kvasiniek, ktoré sa nachádzajú v bobuliach hrozna. Využívanie moderných technológii ale aj metódy experimentovania. To sú odrody Pesecká leánka, Rizling rýnsky, Pinot Blanc, Frankovka modrá, Dievčie hrozno…..

Bobulles

Rodinné vinárstvo z Malokarspatskej oblasti Šenkvice od roku 2019 pokračuje v tradícii rodiny Hacajovcov výrobou sektov a tichých vín. Primárna špecializácia vinárstva je hlavne výroba šumivých vín technológiou sekundárneho kvasenia priamo vo fľaši. Okrem tichých vín a sektov sa vinárstvo špecializuje aj na výrobu šumivých vín typu Pet – nat, kedy sa ešte len mušt uzavrie priamo do fľaše a následne kvasinky premieňajú cukor na bublinky, čím získame ľahké prírodne šumivé osviežujúce víno.